انتخاب آموزشی(انتخاب با اصالت)
انتخاب ،مسئله بسیار مهمی برای دانش آموزانی است که در مقطعی قرار دارند که در شروع سال تحصیلی گزینه های پیشنهادی بسیار و بمباران تبلیغاتی اجازه نمیدهد تا به درستی تصمیم بگیرند.زمانی که در شرایطی مانند پاندمی کرونا قرار میگیریم این مسئله قوت میگیرد.
ما به شما دوستان کمک میکنیم که چگونه یک انتخاب آموزشی درست داشته باشید و مسئولیت انتخاب خودرا به عهده بگیرید .این را باید بدانیم که ما از میان گزینه های مختلف باید بررسی کنیم و در نتیجه خودمان انتخاب کنیم.
در این مقاله قصد داریم به اولین ویژگی از 7 ویژگی مشاورین تحصیلی بپردازیم که در انتخاب یک مشاور تحصیلی به چه نکاتی باید دقت کنیم.
همانطور که میگوییم برخی کارها انقدر ساده هستند که آدم ها انجامش نمی دهند،برخی کلمات نیز انقدر پرکاربرد هستند که انگار از ارزش افتاده اند.یکی از این کلمات مهم،برنامه ریزی هست.
درگام اول یک مشاور تحصیلی باید بتواند برای شما برنامه درستی تنظیم کند.
حال این سوال پیش میاد که برنامه درست چه مشخصه هایی دارد..قبل از تعریف ویژگی های برنامه درست ،میخواهیم در مورد برنامه سازی صحبت کنیم.
برنامه سازی(آینده پژوهی کردن): جدیدا مشاهده شده که مشاورین تحصیلی از این کلمه استفاده میکنند ولی خودشون معنی و مفهوم برنامه سازی رو نمیدانند.
برنامه سازی کردن از 3 بخش تشکیل شده؛
1_نقد وضعیت موجود:یک مشاور باید کنارشما، وضعیت،نکات منفی و مثبت شمارو یادداشت کند(ساعت مطالعه شما،منابع شما و….)
2_تعریف وضعیت مطلوب: وضعیت مطلوب این نیست که میخواهیم به اینجا برسیم.به این معناست که از نظر عادات رفتاری چه عاداتی رو در خودتون باید پرورش بدهید.آن آدمی که برای جایگاه مورد نظر میخواهیم را باید بنویسیم.
3_مشخص کردن نقشه راه: مشاوری که بهش رجوع میکنیم باید بتواند در اون مدت زمانی که داریم (فرضا یک سال) به شما نقشه راه بدهد.
(معمولا 30-45 روز زمان میبرد تا شما از لحاظ جسمی و روحی خودتون را آماده کنید برای مطالعه طولانی مدت)
تعریف از برنامه ریزی چیست؟متاسفانه بعضی ها تعریفشان از برنامه ریزی این است که مشاور بهشون برنامه ای بدهد که در کدام روز هفته چه درسی بخوانند ولی خیلی مواقع(عمدی یا سهوی) 2یا 3 تایم رو از دست دادید و برنامه را رها کردید.دلیلش چیست؟
خیلی از مشاوران در کنار برنامه روز محور،برنامه درس محور نمیدهند و شما باید از مشاور بخواهید.اگر مشاور برنامه درس محور ارائه نکرد قطعابدانید که مشاور شما حرفه ای برنامه نگارش نکرده.
برنامه درس محور، از چند بخش تشکیل شده که حضورش در کنار برنامه روز محور الزامیست.
1_تعداد واحد کل:اگر مشاور از روی فکر برنامه ریزی کرده باشد،به این مسئله توجه دارد که در این برنامه (فرضا یک هفته ای) چند واحد مطالعاتی از یک درس قرار داده و زمانی که شما از یک زنگ عقب افتادید ، به ادامه برنامه میپردازید و آسیبی به بقیه برنامه وارد نمیشود.
2_تعداد واحد برای مطالعه
3_تعداد واحد برای مشاهده فیلم آموزشی
4_تعداد واحد برای انجام تکالیف
۵_ تعداد واحد برای حل تمرین
نکته بعدی،زمانی که شما یک برنامه روزمحور را در دست میگیرید باید به چه نکاتی دقت کنید تا بدانید اون برنامه حرفه ای هست یا خیر؟!
برنامه روزمحور22اصل دارد و به چند نکته مهم آن اشاره میکنیم.
1_واحد روزخوانی: خواندن درس همان روز
2_واحد مرور: هرروز در برنامه باید وجود داشته باشد ودر غیر این صورت شما دچار مشکل خواهید شد.برای آزمون هایی مانند کنکور،یادآوری بسیار حائز اهمیت است.یادگیری وبه خاطر سپاری بسیار مهم است ولی چیزی که شما به آن نیاز دارید یادآوریست.
مرور باید روزانه باشد.متاسفانه برخی مشاوران تفاوت مرور،دوباره خوانی و دوره را نمیدانند.
(مرور:انتقال مطالب به حافظه بلند مدت و شناسایی نقاط فراموشی است-دوباره خوانی: برای مطالبی که فراموش کردیم-دوره: برای زمان جمع بندی است)
پس مرور برای زمان بعد از یادگیری است!
3_واحد خودارزیابی
4_واحد تحلیل آزمون: باید به صورت کامل در برنامه دیده شود.
5_واحد استراحت هفتگی(اصل تداوم مطالعاتی): برای اینکه مطالعه تداوم و ریتم داشته باشد و دچار سینوسی درس خواندن نشوید.
آقای پروفسور دمینگ یک چرخه ای را طراحی کرده که نشان می دهد برنامه ریزی یک بخش هس
ت(plan)و قسمت بعد از برنامهریزی مهم تر می باشد(Do ,Check ,Act).
اگر مشاور تمام نکات برنامه ریزی را رعایت کند،باز کار او تمام نشده.در مرحله اجرا(Do) بچه ها به دو بخش خود کنترل و دگر کنترل تقسیم میشوند که مشاوران برای بچه های دگر کنترل باید برنامه ویژه داشته باشند.
در مرحله بعدی( Check) خود ارزیابی و دگر ارزیابی اهمیت پیدا میکند که از مقایسه این دو، مشاور میتواند اطلاحات برنامه را انجام دهد.
امیدواریم توانسته باشیم در این قسمت از سری مقاله انتخاب آموزشی نکاتی رو گفته باشیم تا به انتخاب بهتر شما کمک کرده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.